IPOH: Seorang lelaki ditemukan maut dalam keadaan berbogel dengan kesan tikaman di Laluan Perusahaan Klebang 1 Hadapan Kilang Warisan Impian Maju 2 di sini tengah malam tadi.

Ketua Polis Daerah Ipoh ACP Abang Zainal Abidin Abang Ahmad berkata pihaknya menerima maklumat daripada orang awam kira-kira pukul 12.20 tengah malam mengenai satu kejadian pergaduhan sehingga menyebabkan kematian.

“Siasatan awal di tempat kejadian mendapati seorang lelaki ditemukan dalam keadaan bogel di tepi jalan dan tiada sebarang dokumen pengenalan diri.

“Pemeriksaan lanjut terhadap badan mangsa terdapat kesan luka pada bahagian dada, telinga dan juga kaki. Mangsa dibawa ke Hospital Raja Permaisuri Bainun di sini dan telah disahkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan,“ katanya dalam kenyataan hari ini.

Abang Zainal Abidin berkata kes diklasifikasikan sebagai bunuh dan disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan usaha mengesan suspek yang terlibat sedang giat dijalankan.

“Sehubungan dengan itu, orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kes ini diminta tampil memberi keterangan dengan menghubungi Pegawai Penyiasat Kes ASP Norshaharah Marzuki melalui talian 010-3790508 atau mana-mana balai polis berhampiran bagi membantu siasatan,“ katanya.